Manca

MancaManca IzmajlovaFoto: Igor Skobelev

Zanimivosti 

Svoje življenje je trmasta Gorenjka že v mladih letih zapisala glasbi. Vedno sta jo privlačili liričnost in lepe melodije, zato se je po kočnani Gimnaziji odločila za študij v Londonu, kjer je diplomirala iz dramske igre in muzikala na Mountview Academy of Theatre Arts.

Želja po novih glasbenih znanjih jo je kasneje gnala še v Moskvo. Študirala je operno petje s priznanimi ruskimi pedagogi na Akademskem glasbenem kolidžu Čajkovski, obenem pa za vedno vzljubila glasbo slovanskih dežel. Iz večletnega dela sta nastala Slovanska duša in Slovensko srce - edinstvena projekta v žanru "crossover"  na temo slovanske glasbe na svetu. S Slovansko dušo se je pričelo tudi njeno večletno sodelovanje z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije in legendarnim dirigentom Sergejem Skripko. Oba albuma sta bila pri nas prodana v platinasti nakladi (več kot 25.000 kosov).

V svoji karieri je nastopala po vsem svetu, za seboj ima najmanj 1000 glasbenih nastopov. Njen repertoar je obsežen, zaobjema pesmi v kar 25 jezikih in različnih žanrih - opera, muzikal, popevka, samospev, romanse, narodne pesmi...
Danes koncertno predvsem sodeluje z mednarodno uveljavljenimi glasbeniki, kot sta pianista Gokhan Aybulus (Turčija) in Daria Tschaikowskaja (Nemčija) nastopa z večjimi in manjšimi orkestri in pogosto tudi s svojim soprogom, koncertnim violinistom, komponistom in producentom Benjaminom Izmajlovom.

Eden od prvih vrhuncev njenega ustvarjanja je bil otvoritveni koncert IV. Slovanskega festivala v Moskvi leta 2008, na katerem sta s soprogom nastopila kot glavna solista z Moskovskim simfoničnim orkestrom Pavla Kogana in bila nagrajena s posebno medaljo za medkulturne stike - "Cirila in Metoda" od Ruske pravoslavne cerkve. Istega leta je Manca prejela prvo nagrado na pevskem tekmovanju v Moskvi (posvečenem 100. obletnici rojstva skladatelja V. Solovev-Sedova - avtorja znamenitih "Podmoskovnie vechera"). Na tekmovanju je sodelovalo 2000 udeležencev.

V marcu 2010 sta z možem nastopila na svojem koncertu v Cankarjevem domu, s kar 90-članskim Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije. Koncert je bil dvakrat razprodan, zaključen s stoječimi ovacijami in predvajan na TV SLO ob Novem letu.
Leta 2011 sta z možem podoben koncert ponovila v najprestižnejši koncertni dvorani bivše Jugoslavije - v Beograjskem Sava centru - dvorani, ki šteje skoraj 4000 sedežev. S pomočjo Ruskega orkestra in še znamenitega srbskega zbora Lola (160 nastopajočih) je tudi pregovorno zelo izbirčno beograjsko publiko spravila do stoječih ovacij in nekaj bisov. Je prva Slovenka, ki ji je uspelo napolniti to dvorano. Koncert je posnela srbska nacionalna TV RTS in ga še danes predvaja.
Maj 2012 je zaznamoval solistični koncert z orkestrom in zborom Kapela Jurlova v Moskovski filharmoniji. Tudi tu je na koncu koncerta publika ni hotela spustiti z odra, o čemer so takrat mnogo pisali Ruski mediji.

Po vseh uspehih v Moskvi Manca redno nastopa v Moskovski Filharmoniji, v različnih programih in zasedbah.
Projekt Slovanska duša odtlej nadaljuje svojo pot po svetu, zadnjič je bil uspešno na dvojnem koncertu v Armeniji, aprila 2017.

Septembra 2016 sta z možem izdala nov projekt, posvečen 25-letnici Slovenije, z naslovom Pesmi mojih krajev. Pri snemanju je spet sodeloval Ruski državni simfonični orkestrer kinematografije ter slovenski Komorni zbor AVE. Album je bil premierno predstavljen v Ljubljanskih Križankah, na Festivalu Ljubljana. Idejo za izbor pesmi, ki so zaznamovale slovenski narod, sta dobila v več kot triletni koncertni turneji po Sloveniji, z naslovom "100 srčnih koncertov".

Kljub vsem uspehom Manca Izmajlova ostaja preprosta, iskrena in v prvi vrsti mama dveh hčerk. Vse svoje koncerte spontano povezuje sama, prežeti pa so z ljubeznijo do slovenske kulture. Prav to je tisto, kar ima publika najraje pri njej. Vse, kar dela, je narejeno s srcem.

Kontakt

Koledar

<<oktober 2017>>
P T S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kontakt

Pisarna Mance IzmajloveTel.: +386 70 817 437Tel.. +386 64 116 288info(at)mancaizmajlova.comKontakt

Sledite Manci